Pornită cu mare entuziasm, în vara anului 1997, Liga Creştina de Fotbal (L.C.F.) şi-a propus, prin ceea ce a reprezentat de-a lungul timpului, să fie o punte de legatură între diferitele biserici şi organizaţii creştine din oraşul Cluj-Napoca.

     Într-o perioadă în care tehnica şi tehnologia au fost mai putin la putere, posibilitatea interacţiunii, între persoanele cu aceleaşi convingeri religioase, într-un cadru care nu avea ca şi scop primordial competiţia ci interacţiunea în sine, a prins încet-încet contur. Astfel în scurt timp Liga Creştină de Fotbal, la finele anului 2007 găsindu-ne cu peste 500 persoane implicate în acest fenomen şi peste 20 echipe provenite nu doar din oraşul Cluj-Napoca, ci din judetul Cluj, unde, între timp, Liga Creştină de Fotbal s-a extins.

     Au urmat circa 10 ani de transformări şi schimbări, după integrarea României în Spaţiul European, schimbări care s-au remarcat atât din punct de vedere tehnic şi tehnologic … am intrat încet încet în era smart … smart TV, smart-phone, smart, smart, smart … totul e smart acum. Din păcate acest lucru s-a reflectat şi la nivelul relaţiilor interumane. În general oamenii au început să se plângă că nu mai au timp, fiind tot mai ocupaţi şi preocupaţi de muncă şi mai puţin focalizaţi pe ceea ce contează cu adevarat pentru veşnicie. Trăim într-o lume în care totul se derulează, parcă, pe repede înainte, o lume în care accentul se pune tot mai mult pe consumerism.

     În acest context, Liga Creştină de Fotbal din Cluj şi-a propus să se redefinească, în încercarea de a aduce un „Plus” în contextul în care trăim. Pe lânga conţinutul site-ului Ligii (lcfcj.ro), acest Plus nu se rezumă doar la dorinţa de a invita oameni să facă sport, deşi şi mişcarea în sine e importantă şi sănătoasă, ci şi-a propus ceva mai mult în tot acest timp - să fie o mână întinsă celor doritori să crească drept.

     Prin sport sau pornind de la sport, în speţa fotbal, să Îl aducem pe Domnul Isus Hristos înaintea celor implicaţi în acest fenomen. Cum anume? Nu doar prin acţiunile sportive, ci şi prin intermediul altor acţiuni de training, conferinţe, excursii sau tabere, care, dincolo de discuţiile legate de sport şi prezentarea unor mărturii ale unor sportivi implicaţi în acest fenomen, să îndrepte ochii tuturor celor implicaţi către Domnul Isus Hristos şi lucrarea Sa de extindere a Luminii Împărăţiei în aceasta lume tot mai cuprinsă de întuneric şi rătăcire în ultimul timp.

     Să fim sare şi lumină nu e uşor … dar animaţi de acest lucru şi mai ales de puterea Celui ce ne-a chemat să fim aşa, încercăm să semănăm acest gând şi în inimile celor ce în ultimii ani au fost parte a Ligii Creştine de Fotbal, fie în calitate de simpli participanţi, fie în calitate de lideri, căpitani de echipă sau organizatori. Vrem ca prin tot ce facem să aducem acel “Plus” care să Îl înalţe pe Cel ce merită sa fie înălţat, onorat şi glorificat, pe Domnul Isus Hristos. “Plusul” vrem să fie reflectat într-un trend crescător privind “facerea de ucenici” dornici la rândul lor să facă ucenici care să fie o bună mărturie în tot ce fac şi sunt.

     Lista celor care doresc să se alăture acestui proiect spre slava lui Isus Hristos, este în continuare deschisă – mai este loc suficient în via Lui – astfel încât vă aşteptăm în număr cât mai mare să ne implicăm în acest fenomen, lăsându-L pe El să ne şlefuiască şi să ne facă împreună lucrători în vederea lărgirii Împărăţiei lui Dumnezeu!

     Harul, pacea şi bucuria Lui să fie înmulţite pe deplin în noi şi prin noi spre slava Domnului Isus Hristos!

 

    Echipa LCF  –  Alergaţi dar în aşa fel să căpătaţi premiul !!!